Yo Sushi Sparkling

1 hodnocení
 
Efekt lupa
 

Yo Sushi je šumivým vínem, které je prvním italským perlivým vínem, které bylo stvořeno tak, aby doprovázelo Sushi. Elegantní perlivé víno, připravené z lokálních variací bílých rév, typických pro Treviso a jeho okolí. Jemné perlení je doplněno příjemně vyváženou mocností a kyselinkou, která podtrhuje celkovou svěžest vína. Vyvážený poměr cukru a kyselinky vybízí ke kombinaci s čerstvými rybami a asijskou kuchyní.

Dostupnost Skladem
279 Kč    
Výrobce Astoria
Kategorie Prosecco
 

Yo Sushi je šumivým vínem, které je prvním italským perlivým vínem, které bylo stvořeno tak, aby doprovázelo Sushi. Elegantní perlivé víno, připravené z lokálních variací bílých rév, typických pro Treviso a jeho okolí. Jemné perlení je doplněno příjemně vyváženou mocností a kyselinkou, která podtrhuje celkovou svěžest vína. Vyvážený poměr cukru a kyselinky vybízí ke kombinaci s čerstvými rybami a asijskou kuchyní.

Vinařství

Astoria

Oblast

Veneto

Odrůdové složení

Glera

Klasifikace

Spumante

Obsah cukru

Brut

Hustota výsadby

3000 - 4000 kg révy / hektar

Velikost lahve

0,75 l

Poloha

Vinice Colli Trevigiani vinice jsou orientovány na východ a západ.

Vinifikace

Ruční sklizeň hroznů koncem září ve stádiu nejvyššího vyzrávání. Díky technologii jemného lisování získává víno vyšší eleganci a jemnost. První kvašení probíhá výhradně v nereových tancích při kontrolované teplotě 18 °C s místním druhem vyšlechtěných biokultur. Po jednom měsíci uležení na kvasnicích na gravitačnímu čištění vína, přichází na řadu sekundární fermentace v tlakových nádobách, kde víno získává elegantní perlivost. Při teplotě 16 °C probíhá tento proces po dobu 25 až 30 dnů. Následuje finální dokvašení a lahvování při nízkých teplotách. Víno ve finále odpočívá v lahvi, kde utváří svou finální pododbu.

Gastro

Vhodný jako aperitiv, k pokrmům z ryb i sushi.

Teplota při servírování

6 - 8 °C

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: