Prosecco di Valdobbiadene Superiore 52 DOCG

1 hodnocení
 
 

Suché Prosecco nejvyšší kvality. Vyrábí se přísnou selekcí nejkvalitnějších hroznů Prosecco z 52 historických parcel v srdci vesničky Valdobbiadene. Jemné aroma evokuje tóny zelených jablíček a bílých broskví. Stopa minerality prohlubuje jeho svěžest. V chuti mimořádně jemná a hladivá perlička s tóny ovoce a minerálů. Velice uhlazené a elegantní s příjemnou svěžestí a kyselinkou.Číslo 52 symbolizuje i rok, ve kterém vinařství Santa Margherita začalo produkovat šumivá vína z Valdobbiadene. Prosecco 52 je vínem, jež oslavuje tuto událost.

Dostupnost Skladem
409 Kč    
Kód produktu 44
Výrobce Santa Margherita
Kategorie Prosecco
 

Suché Prosecco nejvyšší kvality. Vyrábí se přísnou selekcí nejkvalitnějších hroznů Prosecco z 52 historických parcel v srdci vesničky Valdobbiadene. Jemné aroma evokuje tóny zelených jablíček a bílých broskví. Stopa minerality prohlubuje jeho svěžest. V chuti mimořádně jemná a hladivá perlička s tóny ovoce a minerálů. Velice uhlazené a elegantní s příjemnou svěžestí a kyselinkou.Číslo 52 symbolizuje i rok, ve kterém vinařství Santa Margherita začalo produkovat šumivá vína z Valdobbiadene. Prosecco 52 je vínem, jež oslavuje tuto událost.

„52“ je nejen ročníkem, kdy Santa Margherita začala vinifikovat šumivá vína, ale i počet parcel v historické části Valdobbiadene, ze kterých se sbírají nejlepší hrozny pro výrobu tohoto Prosecca, které je symbolem dlouholeté kvality vinařství Santa Margherita.

Vinařství

Santa Margherita

Oblast

Veneto

Odrůdové složení

Glera

Klasifikace

DOCG

Obsah cukru

Extra dry

Hustota výsadby

1800 - 3500 keřů / hektar

Velikost lahve

0,75 l

Poloha

Valdobbiadene, původní zóna pro kultivaci Prosecca. Vinice v nadmořské výšce mezi 300 – 500 m.n.m.. Podloží glaciálního původu.

Vinifikace

Ruční sběr hroznů v druhé polovině září. Jemné lisování, fermentace v nerezových tancích cca 15 dní při teplotě 18 °C. Bez malolaktické fermentace. Druhotné kvašení metodou Charmat. Zrání v tlakových tancích minimálně 1 měsíc při kontrolované teplotě 8 – 10 °C.

Gastro

Vhodný samostatně jako aperitiv či k předkrmům na bázi ryb.

Teplota při servírování

8 - 10°C

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: