Primitivo di Manduria Taló

2 hodnocení
 
Efekt lupa
 

Primitivo di Manduria DOC se šťavnatým ovocným aroma po sušených lesních plodech, intenzivní barvou s jemně purpurovými odlesky a plnou chutí s jemnou tříslovinou. Víno, jež má bohatý ovocný charakter. Nikoliv však čerstvého ovoce, ale spíše ovocných džemů. Velkorysé aroma, která připomíná vysoce zralé až černé třešně a švestky, s příjemnými tóny kakaa a vanilky. V chuti ucítíte šťavnaté intenzivní tóny ostružiny, třešně, švestky a sladké koření, jež získává zráním v dubových sudech.

Dostupnost Skladem
309 Kč    
Výrobce Cantine San Marzano
Kategorie Primitivo
 

Primitivo di Manduria DOC se šťavnatým ovocným aroma po sušených lesních plodech, intenzivní barvou s jemně purpurovými odlesky a plnou chutí s jemnou tříslovinou. Víno, jež má bohatý ovocný charakter. Nikoliv však čerstvého ovoce, ale spíše ovocných džemů. Velkorysé aroma, která připomíná vysoce zralé až černé třešně a švestky, s příjemnými tóny kakaa a vanilky. V chuti ucítíte šťavnaté intenzivní tóny ostružiny, třešně, švestky a sladké koření, jež získává zráním v dubových sudech.

 

Vinařství

Cantine San Marzano

Odrůda

Primitivo di Manduria 100%

Ročník

2016

Doba sklizně

První polovina září

Zrání

6 měsíců ve francouzských dubových sudech

Hustota výsadby

5000 keřů / hektar.

Zařazení

DOC

Alkohol

14 %

Poloha

Jih Itálie, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, nedaleko městečka Neviera e Casa Rossa. Půdy jsou zeména jílovité s příměsí červených jílů. Velmi jemná půda s částicemi vápence. Výjimečně kamenitá. Tato “červená” půda je příčinou vysokého obsahu železa v půdě. To je i důvodem vysoké barvy místních vín. Klima je velmi teplé s minimálními srážkami. Velmi typické a vhodné podmínky pro kultivaci odrůdy Primitivo.

Vinifakce

Ruční sběr hroznů v poslední dekádě měsíce srpna. Rmutace při kontrolovaných teplotách. Následuje jemné lisování.

Gastro

K červeným masům, zvěřině a plně vyzrálým sýrům. K jehněčímu. K výrazným omáčkám.

Teplota při servírování

16 - 18°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: