Brunello di Montalcino Riserva DOCG Tenuta Caparzo

1 hodnocení
 
Efekt lupa
 

Toto Brunello Riserva je produkováno jen v nejlepších ročnících, kdy hrozny mají dostatek kyselin i cukru. Selekci hroznů dělá osobně winemaker Massimo Bracalente a jedná se o výběr nejlepších hroznů. Prvně jej vyprodukovali v roce 1980 a vždy se jedná o limitovanou edici. Tato riserva je opravdu struktorované Brunello s velmi pevnou kostrou a dlouhou dochutí. Vedle tradičního bobulového ovoce se v aroma objevují i bylinné tóny, náznaky dřeva a koření. Je velmi dlouhé v chuti a v mladších ročnících nabízí plnou tříslovinu. Jeho potenciál ke zrání je více než 40 let.

Dostupnost Skladem
1 469 Kč    
Značka Tenuta Caprazo
Kategorie Naše vína
 

Toto Brunello Riserva je produkováno jen v nejlepších ročnících, kdy hrozny mají dostatek kyselin i cukru. Selekci hroznů dělá osobně winemaker Massimo Bracalente a jedná se o výběr nejlepších hroznů. Prvně jej vyprodukovali v roce 1980 a vždy se jedná o limitovanou edici. Tato riserva je opravdu struktorované Brunello s velmi pevnou kostrou a dlouhou dochutí. Vedle tradičního bobulového ovoce se v aroma objevují i bylinné tóny, náznaky dřeva a koření. Je velmi dlouhé v chuti a v mladších ročnících nabízí plnou tříslovinu. Jeho potenciál ke zrání je více než 40 let.

Vinařství

Tenuta Caparzo

Ročník

2010

Oblast

Toskánsko

Odrůdové složení

Sangiovese Grosso

Zařazení

DOCG

Ocenění

95b James Suckling, 93b Wine Enthusiast

Velikost lahve

0,75 l

Poloha

Montalcino, Toskánsko. Vinice v nadmořských výškách kolem 300 metrů nad mořem. Převážně kamenitá půda s jílem.

Vinifikace

Fermentace cca 7 dní s využitím delestage. Malolaktická fermentace je spontání při teplotě cca 24°C. Dále se slupky nechávají macerovat 10 – 15 dní ke zvýšení extraktivity. Zrání v dubových sudechze slavonského a francouzského dubu větších velikostí po dobu dvou let. Dalších 6 měsíců dozrává v láhvi

Gastro

Pečená tmavá masa, zvěřína, steaky

Teplota při servírování

18 °C

 

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: