Brunello di Montalcino Riserva DOCG

1 hodnocení
 
 

Legendární Brunello di Montalcino, jež je v odborných kruzích považováno za současného krále Brunella. Produkce této Riservy se nikdy nedostane přes 4000 lahví. Brunello Riserva z vinařství Poggio di Sotto je víno vysoké koncentrace a velmi dlouhé až nekončící chuti. Je výrazně minerální, bylinné, což je znakem největších světových vín. Velké víno! Jen velmi omezené množství.

Dostupnost Skladem
7 779 Kč    
Kód produktu 174
Výrobce Poggio di Sotto
Kategorie Brunello
 

Legendární Brunello di Montalcino, jež je v odborných kruzích považováno za současného krále Brunella. Produkce této Riservy se nikdy nedostane přes 4000 lahví. Brunello Riserva z vinařství Poggio di Sotto je víno vysoké koncentrace a velmi dlouhé až nekončící chuti. Je výrazně minerální, bylinné, což je znakem největších světových vín. Velké víno! Jen velmi omezené množství.

Vinařství

Poggio di Sotto

Ročník

2010

Oblast

Toskánsko

Odrůdové složení

Sangiovese Grosso

Zařazení

DOCG

Ocenění

98b James Suckling, 97b Wine Enthusiast

Velikost lahve

0,75 l

Poloha

Toskánsko, jihozápadní část Montalcina, usedlost Poggio di Sotto, nedaleko Castelnuovo dell´Abate v údolí řeky Orcia. Vinice v nadmořské výšce 200 – 450 m n. m. Selekce nejlepších hroznů již v průběhu vegetačního cyklu, dále pak ve sklizni. Půdy jsou převážně skalnaté, chudé, tvořené štěrkem a slínem. Klima je kontinentální s výkyvy nočních a denních teplot. Vinice jsou vedeny systémem cordon s velmi nízkým výnosem cca 3-3,5t/ha.

Vinifikace

Ruční sběr hroznů od poloviny do konce září, do malých bedýnek (15 - 20 kg). Tradiční dlouhá rmutace hroznů, přečerpávání moštu, spontánní fermentace pomocí autochtonních kvasinek probíhá v dubových sudech (slovanský dub). Víno zraje ve velkých dřevěných sudech ze slovinského dubu o objemu 30 hl po dobu 60 měsíců a dále dozrává 12 měsíců v láhvi. Před lahvováním se víno nefiltruje.

Gastro

Pečená a grilovaná tmavá masa, steaky, zvěřina

Teplota při servírování

18 °C

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: