Brunello di Montalcino DOCG, Poggio di Sotto

1 hodnocení
 
Efekt lupa
 

Poggio di Sotto je živoucí legendou. Místní Brunello je často považováno za nejvetší Brunello současnosti. Malý výnost, organické hrozny a přísná práce ve slepě z tohoto Brunella dělají velmi osobitý zážitek. Víno je opravdu výrazně strukturované až nekončící v ústech. Aroma toskánských bylin, ušlechtilého dřeva, koření a plně zralého ovoce. V ústech je mohutné, pevné a elegantní zároveň. Mistrné víno nejvyšších kvalit. Velmi omezené množství.

Dostupnost Skladem
4 249 Kč    
Výrobce Poggio di Sotto
Kategorie Brunello
 

Poggio di Sotto je živoucí legendou. Místní Brunello je často považováno za nejvetší Brunello současnosti. Malý výnost, organické hrozny a přísná práce ve slepě z tohoto Brunella dělají velmi osobitý zážitek. Víno je opravdu výrazně strukturované až nekončící v ústech. Aroma toskánských bylin, ušlechtilého dřeva, koření a plně zralého ovoce. V ústech je mohutné, pevné a elegantní zároveň. Mistrné víno nejvyšších kvalit. Velmi omezené množství.

Vinařství

Poggio di Sotto

Ročník

2011

Oblast

Toskánsko

Odrůdové složení

Sangiovese Grosso

Zařazení

DOCG

Ocenění

93b James Suckling, 95b Wine Enthusiast

Velikost lahve

0,75 l

Poloha

Toskánsko, jihozápadní část Montalcina, usedlost Poggio di Sotto, nedaleko Castelnuovo dell´Abate v údolí řeky Orcia. Vinice v nadmořské výšce 200 – 450 m n. m. Selekce nejlepších hroznů již v průběhu vegetačního cyklu, dále pak ve sklizni. Půdy jsou převážně skalnaté, chudé, tvořené štěrkem a slínem. Klima je kontinentální s výkyvy nočních a denních teplot. Vinice jsou vedeny systémem cordon s velmi nízkým výnosem cca 3-3,5t/ha.

Vinifikace

Ruční sběr hroznů od poloviny do konce září, do malých bedýnek (15 - 20 kg). Tradiční dlouhá rmutace hroznů, přečerpávání moštu, spontánní fermentace pomocí autochtonních kvasinek probíhá v dubových sudech (slovanský dub). Víno zraje ve velkých dřevěných sudech ze slovinského dubu o objemu 30 hl po dobu 48 měsíců a dále dozrává 8 měsíců v láhvi. Před lahvováním se víno nefiltruje.

Gastro

Steaky, zvěřina, pečená tmavá masa

Teplota při servírování

18 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: